Bananen en brood..

Een heerlijke combinatie!

Iets voor bij de koffie vind ik persoonlijk wel erg lekker. Een hele tijd namen we een plak ontbijtkoek bij de koffie of 's middags bij de thee.

Jesse krijgt hier ook elke dag een plakje van en hij vindt het ontzettend lekker.
Hij is helemaal enthousiast als hij s middags uit bed komt en hij ziet z'n schoteltje met koek al staan.

Maar ja, in ontbijtkoek zit behoorlijk wat suiker...

Nu heb ik zelf al geprobeerd om ontbijtkoek te maken en ook daar zijn best wat leuke recepten voor te vinden.
Maar ik vind het ook leuk om af te wisselen.

In mijn zoektocht naar gezonde, voedzame tussendoortjes ben ik heel wat recepten
tegengekomen voor bananenbrood. Ik houd absoluut niet van recepten waar een hele lijst
met ingrediënten voor nodig is.
De meesten vielen voor mij dan ook snel af.

Vorige week kwam ik een recept tegen met maar een paar ingrediënten.
En de uitkomst was verrukkelijk!

 

Nu is bananenbrood voor mij niet iets wat ik de hele dag door eet.
Dan vind ik het al gauw niet meer lekker. Maar 1 stukje per dag gaat er zeker wel in. Vandaag heb ik een eigen variatie op het recept bedacht en ook deze valt gelukkig niet tegen.

Geniet van het recept en wellicht ook van het bananenbrood ;)!

 

Verwarm de oven voor op 190 graden!

 

Ingrediënten:

160 gram volkoren meel (voor een glutenvrij bananenbrood gebruik je amandelmeel)

3 overrijpe bananen

3 eieren

1,5 theelepel bakpoeder

1,5 eetlepel cacao

Snufje zout

Optioneel: beetje chocoladeschaafsel (meer dan 72%chocola)

Zet alle ingrediënten klaar. Ik vind dat altijd het makkelijkste werken...

Bekleed de cakevorm met bakpapier.

Meng de droge ingrediënten in een kom (het meel, de bakpoeder en de cacao).

Als je niet van cacao houdt, kun je ook variëren. Ik heb vandaag ook een variatie gemaakt met 5-spices-kruiden en stukjes chocolade. Je kunt ook 5-spices-kruiden en koekkruiden gebruiken. Ontdek wat je zelf het lekkerste vindt...

Prak de bananen fijn in een andere kom en meng de eieren er door heen. Dit kun je gewoon met een vork doen.
Als je de bananen echt fijn wil hebben, kun je ze even pureren.

Roer de droge ingrediënten met een vork door het bananenmengsel,
totdat het goed gemengd is.

Doe het mengsel in de vorm. Eventueel kun je er dan nog wat chocoladeschaafsel over heen strooien. Ik heb gewoon een stukje chocolade geraspt. Werkt ook prima.

(Als je een gezonde variant wil, kies dan voor pure chocolade met meer dan 72% cacao.)

Zet het bananenbrood 50 minuten in de voorverwarmde oven...

Eetsmakelijk!

 

ps. Heb je een vraag/tip of suggestie, laat het dan weten in de reacties...!

Rating: 5 sterren
1 stem

Reactie plaatsen

Reacties

harmen kloppenburg
4 jaar geleden

Leuk dat je zoveel zelf probeert

Bep
4 jaar geleden

Wil je voor mij een bananen broodje bakken
Als proef pádel

Jennie
4 jaar geleden

Ja, dat wil ik zeker doen!

Maak jouw eigen website met JouwWeb