Babyvoeding en Broodbeleg

Het is even geleden dat ik mijn blog heb bijgewerkt.
De afgelopen weken waren best druk en ik ben er niet aan toegekomen om iets nieuws te schrijven.
Maar gelukkig heb ik wel gerechtjes kunnen maken en dat wil ik graag met jullie delen...

 

Onze jongste zoon is inmiddels 4 maanden geweest. Volgens het bureau en vele anderen mag je dan beginnen met oefenhapjes;)

Daar zeg ik geen nee tegen, want ik vind het super leuk om daar mee bezig te zijn.

De eerste keer heb ik 2 kleine bloemkoolroosjes uit de diepvries gehaald en deze gekookt en geprakt. Maar dit worden allemaal stukjes en
daar was onze zoon niet echt fan van. De potjes olvarit (en andere merken) vanaf 4 maanden zijn o.h.a. best gezond, maar
zoveel eet hij nog lang niet. En de potjes zijn maar 24 uur houdbaar...

Waarom niet zelf maken?! Dan weet je tenminste zeker wat er in gaat.

Daarom heb ik van een verse bloemkool 3 grote roosjes gehaald en er 1 aardappel bij gedaan. Dit heb ik 20 minuten gestoomd.
Door weinig water te gebruiken behoud je zoveel mogelijk vitamines e.d.
Daarna even een minuutje in de keukenmachine en je hebt heerlijke en gezonde babyvoeding.

Ik heb 1 potje in de koelkast gezet voor de volgende dag en de andere 5 potjes in de vriezer gestopt. Ideaal!

Vandaag heeft hij inmiddels al zijn 4e portie op. De eerste paar porties heeft hij niet veel van gegeten. Vandaag voor het eerst heeft hij het hele bakje (zonder kokhalzen;)) leeggegeten. Het eerste doel is bereikt!

En als de bloemkool op is, ga ik een andere groente proberen. Ik combineer het met aardappel omdat het net wat smeuïger wordt. Je kunt het uiteraard ook met appelmoes (zelfgemaakt) doen, maar dan wennen ze vaak niet aan het niet-zoete eten...

Met onze oudste ben ik ook vroeg begonnen en behalve witlof eet hij echt alles!

Nu maar hopen dat onze jongste zoon ook zo'n fijnproever wordt ;)

Afgelopen week ben ik ook bezig geweest met mijn zoektocht naar broodbeleg. Uiteraard zijn er genoeg soorten broodbeleg in de winkel,
maar heel veel soorten zijn niet gezond.

We aten eerder veel kipfilet. Maar ja, als je kijkt wat daar allemaal in zit... Er zitten maar liefst 6 verschillende E-nummers in en verschillende soorten suiker. Beetje overdreven voor een stukje kip.
Dan heb je natuurlijk de welbekende hagelslag, appelstroop, pindakaas e.d. Maar daar zit ook een hele berg suiker in. En vaak ook andere onnodige toevoegingen.

En als je dan gemiddeld 3 a 4 boterhammen per dag eet...

Als eerste ben ik begonnen met het zelf maken van pindakaas. Je hebt in de winkel ook de 100% pindakaas. Daar is niks mis mee.
Maar ja, ik vind zelf maken eigenlijk gewoon veel leuker. En het is super simpel...

Je gooit de ongezouten pinda's in gedeelten in de keukenmachine en ongeveer 5 minuten later heb je pindakaas. Je kunt er naar smaak een beetje zout aan toevoegen en ik gooi er een scheutje olijfolie door voor de smeuïgheid.

Appelstroop is ook 1 van de favorieten van onze oudste zoon. Ik ga proberen of ik dat zelf kan maken. Als het lukt, zal ik het met jullie delen!